Brandefant triathlon race 2024

Om OSS

Sterkere – raskere – høyere

Brandefant triathlon race 2024

Nyhet i fjellheimen for tøffinger – alle damer og menn over 18 år er velkomne til å delta. Utfordre deg selv, kjæresten, en venn, naboen, kollegaen eller kanskje svigerfar, ved å melde dere på dette triathlonet. Vi ønsker at dette arrangementet skal være for ALLE, som har en sporty innstilling og som ikke er redd for en utfordring!

I Uvdals vakre omgivelser og med Imingfjells beliggenhet på 1100 m.o.h, tilbyr vi deg muligheten til å delta i et unikt triathlon – Brandefant thriathlon race. Ved foten av Hardangervidda vil dette løpet skille seg ut fra tradisjonelle triathlon. Løpet blir lagt inn på terminlista til Norges Triathlonforbund og det er Brandefant Triathlonklubb som er teknisk arrangør.

Brandefant Triathlon Race 2024, finner sted lørdag 10. august, med start og målgang på Imingfjell i Uvdal. Arrangementet blir konsentrert rundt Imingfjell Turistheim, hvor det vil bli god stemning og aktivitet hele dagen. Vi legger opp til et topp publikumsarrangement og avslutter det hele med en fest og utekonsert på kvelden for alle.

Vi ønsker å sette Imingfjell på kartet, samt lage et topp arrangement for deltakere, hyttefolket og for bygda!

Historien bak 

Det hele startet med en utfordring mellom min bror og meg. Vi har begge vært aktive i henholdsvis MMA og fotball fra barndommen av, og min bror, som er 4 år eldre, mente han var i bedre form enn meg.

Vi bestemte oss for å finne ut av dette gjennom en konkurranse.

Vi pratet mye om i hvilken øvelse vi skulle finne ut av dette på. Vi var enige om at det måtte være noe hardt og fysisk krevende, ettersom vi nok anser oss selv om relativt sterke og tøffe, til tross for at vi nå har bikket 50.

Underveis kom min sønn på banen og foreslo at triathlon kunne være øvelsen vi skulle prøve oss i. Han ønsket også å måle sine krefter mot oss «gamlingene», så vipps var vi 3.

Manndomsprøven var først planlagt gjennomført i 2020, men dessverre kom Covid for fullt og satte en stopper for våre planer den sommeren. Hyttebygging ble i stedet igangsatt, og tiden gikk..  Øvelsen ble nok en gang utsatt, men vi var klare på at det skulle gjennomføres så snart forholdene lå til rette.

I mellomtiden fikk flere i familien og vennegjengen nyss om vår «challenge» og hadde lyst til å henge seg på. Nå var vi plutselig 15 stk!

Da ny hytte stod ferdig på Imingfjell høsten 2022 – sa stedet seg selv, for hvor denne konkurransen skulle holdes. Det måtte bli på Imingfjell – Foten av Hardangervidda!

Det at de TØFFESTE triathlondeltagerne i NORSEMAN, syklet forbi oss opp bakkene her hver sommer, ga oss bare mer inspirasjon. Terrenget og den fantastiske beliggenheten her oppe på 1100 m.o.h, gjorde i tillegg at dette måtte være den perfekte arena for øvelsene.

I romjula 2022, ble det sendt ut invitasjon, til en uformell triathlonkonkurranse i egenregi, til familie og venner. Alle hadde derfor god tid til å forberede både fysisk form og utstyr til konkurransen, som var satt til august i 2023.

Da vi sto plantet med begge beina på en grusstrand i Sønstevatn den 11 august 2023 og klar til start, så var vi 11 stk. nervøse personer som IKKE, visste helt hva vi gikk til.

4 personer som var påmeldt, hadde i løpet av våren, «feiget» ut av forskjellige dårlige unnskyldninger  Kun de 11 «tøffeste» av oss, stod sammen på startstreken. Den yngste på 25 år og den eldste på 58år, var det et godt spenn i aldersgruppa. Alle hadde med seg sin bedre halvdel som støtteapparat, og vi hadde sikkerhet som førsteprioritet i alt vi gjorde av forberedelser og gjennomføring.

Kort fortalt ble dette en kjempesuksess! Alle gjennomførte triathlonet med stil og vi var vel alle enige om at dette fristet til gjentagelse – Både som idrettsgren, konkurranseform og ikke minst som en sosial «happening». Det må tillegges at yngstemann på 25 vant konkurransen, og min bror, slo meg med 3. plasseringer denne gangen 🙂

Men jeg ville ikke gi meg helt med dette….

Jeg hadde lyst til å gjøre dette til en tradisjon, og arrangere et triathlon som er åpen for ALLE.  Fokuset er fortsatt på mosjonisten og ønsket er at så mange som mulig vil delta på dette, uansett bakgrunn.

September 2023 – Ble Brandefant Triathlonklubb stiftet og vi er nå medlem av Norges Triatlonforbund.

Oktober 2023 – Brandefant triathlon race blir lansert og publisert på nett. Vi er nå etablert som et nytt arrangement i triathlonfamilien.

Håper DU har lyst til å være med på fortsettelsen!

Med beste hilsen Roger

Work

Kontakt Oss

(+47) 918 73 712

info@brandefant.no

 Imingfjell, 3632 Uvdal.

Bli med oss